Kinefiz telefon Kinefix email

Korektivna gimnastika kod dece i odraslih

Korektivna gimnastika je specifičan oblik vežbanja koji se primenjuje za prevenciju i otklanjanje telesnih deformiteta. Pravilno odabranim i dobro usmerenim pokretima pomaže se bržem i uspešnijem obnavljanju poremećene funkcije pojedinih segmenata ili organizma u celini.

Vežbe iz oblasti korektivne gimnastike preporučuju se osobama sa dijagnostikovanim deformitetima ili sklonošću ka njihovom razvoju, posebno kod dece i adolescenata, ali korektivna gimnastika je korisna i za odrasle.

Posturalni defekti kod dece su najčešće uzrokovani neadekvatnim položajem tela tokom učenja, a kod odraslih lošim radnim navikama i sedenjem satima za radnim stolom.

Kod dece i adolescenata izvođenje vežbi može značajno da ispravi defekt držanja tela. U slučaju odraslih osoba sa završenim razvojem skeletnog sistema, obično nije lako vidljivo ispraviti već postojeći nedostatak, ali je moguće sprečiti pogoršanje defekta.

Glavni zadaci korektivnih vežbi su:

  • povećanje obima pokretljivosti zgloba
  • povećanje snage mišića
  • održavanje i poboljšanje koordinacije pokreta
  • povećanje brzine kretanja
  • poboljšanje opšte i lokalne izdržljivosti

Određenim vežbama ostvaruje se i niz drugih benefita: poboljšanje cirkulacije, poboljšanje metaboličkih i regenerativnih procesa, smanjenje bola, opuštanje, psihička ravnoteža…

Naša filozofija zasniva se na podizanju svesti pacijenta o svom deformitetu i upoznavanju sa uzrocima i posledicama nastanka posturalnog deformiteta.

Pored osnovnih ciljeva korektivne gimnastike Kinefiz tokom terapija veliku pažnju poklanja na uspostavljanju navike pravilnog držanja u različitim uslovima svakodnevnog života.

Takođe promovišemo fizičke rekreacije, koje su glavni element prevencije i korekcije poremećaja koji prete pacijentu.

Zakažite termin
Centar za masažu i korektivnu gimnastiku. - Kinefiz

Telefon: +38163 123456

E-Mail: kinefiz2023@gmail.com